Moltes vegades, el destí més increïble el trobem més a prop del que sembla. Aquesta és l’objectiu comunicatiu de la campanya La Ruta de l’Atzar creada per CHÂRLES BCN per l’Agència Catalana de Turisme, on dues noies descobreixen per casualitat la màgia i l’encant dels paratges de Catalunya.

La campanya es va presentar per televisió a TV3 després de les campanades que donaven l’entrada al 2018, i just després, es va emetre també per plataformes d’Internet i es va convertir en pocs dies en una campanya viral a Catalunya.

El vídeo ens mostra la història de dues noies que recullen a l’estació de tren la llibreta que cau al Steve, un músic de carrer que anteriorment han vist actuar a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. Encuriosides, decideixen obrir-la i recórrer els passos del mateix Steve, tot visitant, Montserrat, el Vendrell, fins arribar a Girona, passant pels Pirineus i Lleida. A Girona, guiades per una particular versió de la cançó Qualsevol nit pot sortir el sol de Jaume Sisa, aconsegueixen de nou reunir-se amb el músic, que molt agraït inclou una instantància amb elles a la llibreta.

Amb aquesta campanya entusiasta, optimista i plena de colors, l’Agència Catalana de Turisme ha estat capaç de transmetre l’encant i l’energia dels paisatges catalans a tots els públics. Tant és així, que ha estat premiada amb el Diamond Award del City Gate Festival de Berlin, premis que se celebren dins del marc de la ITB, la fira de turística internacional de referència.